Opa eist vergoeding van dochter voor het oppassen op kleinkind - Curioctopus.nl
x
Opa eist vergoeding van dochter voor…
Zeldzame witte kraai met blauwe ogen gespot en gered omdat hij heeft moeten knokken voor zijn leven Restauranteigenaar steelt fooien van 22 werknemers en moet nu 1,6 miljoen aan schadevergoeding betalen

Opa eist vergoeding van dochter voor het oppassen op kleinkind

22 Augustus 2021 • Door Skip
2.867
Advertisement

Opa en oma zijn een kostbaar geschenk in het leven van ouders en kleinkinderen. Mamma en pappa weten dat maar al te goed. Dat de hulp van hun ouders bovendien namelijk vaak van onschatbare waarde is. Grootouders hebben het vermogen om onvoorwaardelijk te houden van hun kleinkinderen en voor hen te zorgen wanneer ouders dat niet kunnen. Opa en oma zijn is net als vader en moeder zijn in alle opzichten een baan. Het enige wat echter anders is, misschien niet geheel onbelangrijk, is dat het om onbetaald werk gaat. Grootouders verlenen een dienst aan hun kinderen zonder daar iets voor terug te verwachten; voor het kunnen helpen, dat ze de kleinkinderen zien opgroeien en dat ze zich nuttig kunnen voelen.

via: TheSun

Ondanks dat vele opa's en oma's het grootouderschap de mooiste baan ter wereld vinden, bestaat er toch nog iemand die liever geld ziet voor het opvangen van de kleinkinderen. Het is een opvatting die in vele opzichten tegendraads is. Een moeder deelde haar eigen ervaring over hoe haar vader, dus de opa van de kleindochter, haar vroeg te betalen voor het opvangen van zijn kleindochter. Maar een eenvoudig verzoek was het allesbehalve. De vrouw vertelde namelijk hoe haar vader eiste te worden betaald voor het gedane werk, zelfs in de vorm van een maandsalaris. Hij zou dus niet uit liefde voor zijn kleinkind zorgen aangezien hij hier financieel vergoed voor wil worden.

De moeder vertelde hoe haar vader op een dag opstond van de bank en haar toen stellig zei dat hij naar de bank zou gaan om zijn "salaris" op te nemen. Ze had geen idee waar hij het over had, waarop hij vervolgens antwoordde met iets waar ze van schrok:"ik wil worden betaald voor de zorg voor mijn kleinkind." Ze schreef:"Ik heb liever dat hij helemaal geen tijd met haar doorbrengt als hij dat niet met plezier doet en betaald wil krijgen." Nadat ze het hele verhaal uit had gegooid zocht ze steun online in de hoop niet de enige te zijn die zich in deze situatie bevond. "Tot in welke mate zijn jouw ouders betrokken bij jouw kinderen? Ik ben erg teleurgesteld in mijn vader."

Enkele internetters hebben geprobeerd om de vrouw gerust te stellen en opperden dat hij misschien slechts een grapje maakte en zij de humor niet wist te bespeuren. Sommige mensen waren verbijsterd en vonden het voorstel "absurd en ondenkbaar." Je kleinkinderen opvangen zou een plezier moeten zijn, het betekent dat je samen dingen doet en dat je tegeljkertijd ook je kinderen helpt. Wat denk jij? Is het voorstel van opa begrijpelijk of slaat het nergens op?

Tags: AbsurdFamilieVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt