Een vrouw koopt alleen neutraal gekleurde kleertjes voor haar dochter, maar haar schoonmoeder besluit haar in het roze te kleden - Curioctopus.nl
x
Een vrouw koopt alleen neutraal gekleurde…
Mysterieuze stenen ballen ontdekt in Schotland: ze zijn 5500 jaar oud De overblijfselen van een gigantische zeeschorpioen zijn gevonden in China: het was het meest gevreesde roofdier van de zee

Een vrouw koopt alleen neutraal gekleurde kleertjes voor haar dochter, maar haar schoonmoeder besluit haar in het roze te kleden

23 Oktober 2021 • Door Janine
925
Advertisement

De relatie tussen schoondochter en schoonmoeder is niet altijd gemakkelijk. Als er een kind op komst is, zijn er veel schoonmoeders die zich proberen op te dringen aan de moeders zodat ze een band kunnen opbouwen met hun kleinzoon of kleindochter. Dat gebeurde ook in dit geval, waar een vrouw op het web vertelde hoe haar schoonmoeder - toen ze hoorde dat er een meisje onderweg was - allemaal roze kleertjes voor de baby kocht.

Natuurlijk dacht ze dat het een leuke verrassing was, maar de kersverse moeder beschouwde dit gebaar als een oplegging, aangezien ze haar dochtertje graag zelf had gekleed.

via: reddit

"We wilden niet aan iedereen het geslacht van onze baby onthullen", zei de nieuwe moeder op sociale media. "Maar mijn schoonmoeder drong zo aan dat we het - uiteindelijk - opgaven en haar zeiden: het is een meisje!"

“De volgende dag”, vervolgde de vrouw, “kwam mijn schoonmoeder met vijftien tassen met babykleertjes, allemaal roze van kleur. Ik weet zeker dat haar bedoelingen positief waren, maar - op deze manier - voelde ik haar aanwezigheid mijn meest intieme ruimte binnendringen."

"Ik had graag zelf willen kiezen hoe ik mijn dochter zou kleden, met welke kleuren en met wat voor look... tenminste zolang ze nog klein is", besloot de geërgerde moeder. Het ergste moment was toen de schoonmoeder zich verbond via Skype om de reactie te zien van de vrouw. Zo moest de schoondochter doen alsof ze verrast en blij was met elk pakket dat werd geopend, een zeker gênante situatie voor degenen die niet graag worden gemanipuleerd en onafhankelijk van aard zijn.

Bij het lezen van wat er gebeurde, waren de gebruikers op internet verdeeld. Aan de ene kant wezen ze de nieuwe moeder erop hoeveel geluk ze had met zo'n zorgzame schoonmoeder. Niet alle moeders krijgen volgens hen cadeaus van hun schoonmoeder en hebben voor de geboorte van hun baby al een kledingkast vol.

Maar andere mensen waren niet dezelfde mening toegedaan en hadden meer sympathie voor de vrouw. "De taak van een goede schoonmoeder zou altijd moeten zijn om te adviseren zonder ooit de ruimte van de schoondochter binnen te vallen", schreef een meisje. "De beslissingen zijn altijd en alleen van de moeder, op elk gebied. De moeder van je man had zich beschikbaar moeten stellen voor jouw wensen en niet haar smaak, haar kleding, haar geld moeten opdringen”, concludeerde de internetgebruikster.

In dit alles nam de nieuwe vader geen standpunt in. “Mijn man was niet behulpzaam”, zei de vrouw, “maar hij vroeg zijn moeder om tenminste te wachten op mijn toestemming voordat ze in de toekomst aankopen voor ons zou doen. Het is niet veel, maar het was een stap in de goede richting." Kortom, familierelaties kunnen gecompliceerd worden met de komst van een kleinkind. Wat denk jij ervan? Ben je het eens met de uitbarsting en reactie van deze moeder?

 

Tags: AbsurdFamilieVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt