De dochter van Steve Jobs blijft achter zonder erfenis: haar moeder wil niet dat ze op die manier rijk wordt - Curioctopus.nl
x
De dochter van Steve Jobs blijft achter…
Een busje bovenop een bushalte: niemand kan uitleggen hoe het daar is gekomen Een onderzoek legt alle redenen uit waarom we thuis geen schoenen zouden moeten dragen

De dochter van Steve Jobs blijft achter zonder erfenis: haar moeder wil niet dat ze op die manier rijk wordt

17 Oktober 2021 • Door Janine
7.256
Advertisement

We kennen allemaal Steve Jobs, de mede-oprichter en CEO van Apple, een toonaangevend technologiebedrijf. Op het moment van het overlijden van Steve Jobs - in 2011 - werd zijn vermogen geschat op 10,2 miljard dollar. We weten veel over de successen en prestaties van de multi-miljardair ondernemer, maar niet zoveel over de details van zijn privéleven. We weten echter wel dat Steve zijn nalatenschap naliet aan zijn vrouw Laurene Powell-Jobs; een erfenis waar zijn 4 kinderen echter geen gebruik van kunnen maken. Of in ieder geval niet helemaal.

Het vermogen van Steve Jobs is, ook gezien de aandelen, ongetwijfeld toegenomen: we hebben het over een bedrag van rond de 22 miljard dollar. Wat echter voor veel opschudding zorgt, is het feit dat het fortuin van Steve Jobs niet in handen van zijn kinderen zal vallen. Zijn vrouw, destijds gesteund door haar man, betoogde dat ze niet geloofde in het opbouwen van geërfd vermogen en dat de 4 kinderen zich daar altijd van bewust zijn geweest. Na het overlijden van haar man richtte Laurene Powell een investeringsmaatschappij op om bij te dragen aan sociale verandering en is ze actief betrokken bij onderwijs, immigratie en sociale rechtvaardigheid. De oudste dochter van Steve en Laurene, Lisa, bekende dat zij en haar broer en zussen een erfenis van ongeveer een miljoen hebben gekregen, maar niets van de rest van het vermogen. Het lijkt er echter niet op dat de jongste dochter Eve dezelfde behandeling heeft gekregen. Laurene zei ook dat "als ik lang genoeg leef, deze erfenis met mij zal eindigen."

Dit betekent dat de kinderen, om een ​​comfortabel leven te leiden, zich zullen moeten inzetten en alleen op hun eigen kracht zullen moeten vertrouwen. Maar voor de jongste dochter, 23, Eve, lijkt de kwestie van de erfenis geen groot probleem te zijn. De jonge vrouw is actief betrokken bij sociale kwesties, ze houdt van mode en paardrijden: ze nam deel aan de modeweek in Parijs en deelt haar passies op sociale netwerken. Zich bewust van de beslissing van haar ouders - en nu gesteund door haar moeder - zet ze zich in om een ​​toekomst op te bouwen door naar Stanford University te gaan.

Advertisement

Haar vader stichtte een imperium en haar moeder erfde een ongelooflijk hoog bedrag, maar de les die ze heeft gekregen is duidelijk: ze kan niet rekenen op de ondernemingen van haar vader en als ze goed wil leven, moet ze ernaar streven om op eigen kracht te krijgen wat ze wil.

Tags: AbsurdFamilieVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt