Ze nodigt de hele familie uit voor het kerstdiner, maar verwacht dat elke gast $21 betaalt

Janine image
door Janine

08 November 2021

Ze nodigt de hele familie uit voor het kerstdiner, maar verwacht dat elke gast $21 betaalt
Advertisement

Feestdagen vertegenwoordigen gelegenheden waarop je, zo mogelijk, kan samenkomen met je familie. Na elkaar misschien maanden niet te hebben gezien, overweldigd door verplichtingen, willen we tijd samen en in sereniteit doorbrengen. Grootouders, ooms, tantes, neven, nichten, kinderen, kleinkinderen: we gaan rond een tafel zitten om met elkaar te kletsen en eten aan een gedekte en versierde tafel. Is er iets mooiers? Waarschijnlijk niet; toch is er één aspect waar we niet altijd rekening mee houden: hoeveel kost het om boodschappen te doen en de lunch te bereiden voor de hele familie? De post van een meisje neemt ons mee naar een scenario waarin de familielunch niet alleen een moment van vreugde is: het is een dure uitgave waar de gastheren mee geconfronteerd worden.

via mumsnet

Advertisement
Not the actual photo - Nichole Micalou/Pexels

Not the actual photo - Nichole Micalou/Pexels

Een meisje vertelt het verhaal op Mumsnet: ze zegt dat de moeder van haar vriend de hele familie heeft uitgenodigd om samen kerst te vieren. Een verzoek deed de gasten echter versteld staan: de vrouw vroeg elke gast $21 te betalen voor de lunch die ze zou bestellen: "Mijn vriend vertelde me dat zijn moeder, met wie hij luncht met Kerstmis, had gezegd dat ze $21 wil hebben van hem! [De lunch bereiden] is vermoeiend en kan duur zijn maar niet financieel onmogelijk."

De vrouw zegt ook dat haar vriend, die de zoon van de gastvrouw is, aanbood om het dessert mee te brengen. Zijn moeder veranderde echter niet van gedachten: ze wilde niet zoals elk jaar de hele dag in de keuken staan om de lunch voor iedereen klaar te maken en besloot daarom tijd en werk te besparen door kant-en-klare gerechten te kopen. Dit is natuurlijk een sneller alternatief: maar het is ook een veel duurdere optie. De gebruiker heeft aangegeven dat de gastvrouw geen financiële problemen heeft, dus dit verzoek is volgens haar absurd.

Advertisement
Not the actual photo - Nichole Micalou/Pexels

Not the actual photo - Nichole Micalou/Pexels

Is het eerlijk om gasten uit te nodigen voor de lunch en te verwachten dat ze betalen? Gebruikers hebben hun mening geuit: "Het is voor veel mensen erg duur om de kerstlunch te bereiden... Als wij Kerstmis met mijn familie vieren, verdelen we de kosten van het eten of ieder van ons brengt iets mee… je moet niet denken dat ze je laat betalen, denk eerder alsof je bijdroeg aan de kosten van het eten." Er waren echter antwoorden die het verzoek als “schandalig" en "niet bepaald gastvrij” vonden. Wat vind jij? Is het juist om gasten te vragen een bedrag te betalen of moet iedereen bijdragen door wat gerechten klaar te maken of te kopen?

Advertisement