Influencer verbreekt relatie met familie: "Ze zijn niet rijk en beroemd zoals ik, ze brengen me in verlegenheid"

Janine image
door Janine

29 Oktober 2022

Influencer verbreekt relatie met familie: "Ze zijn niet rijk en beroemd zoals ik, ze brengen me in verlegenheid"
Advertisement

In de afgelopen jaren is door een steeds breder gebruik van sociale media een nieuw figuur tot leven gekomen: die van de influencer, dat wil zeggen een persoon die op zijn profiel een groot aantal zogenaamde volgers heeft, meer dan tienduizenden. Een maatstaf die huidige jongeren gebruiken om hun populariteit te meten: hoe meer ze virtueel worden gevolgd, hoe meer hun bekendheid overheerst en daarmee de kansen vergroten om te verdienen via sponsors. Helaas wordt dit digitale succes in sommige gevallen echter zo serieus genomen dat men vergeet wat echt belangrijk is, zoals dierbaren en familie. De grens die een jonge Amerikaan ruimschoots heeft overschreden, zozeer zelfs dat hij heeft besloten de banden met zijn familieleden te verbreken omdat hij ze niet van zijn niveau acht.

via The Sun

Advertisement
Larz/Instagram

Larz/Instagram

Larz is een 23-jarige Californiër die in 2020 populair werd op het web door deel te nemen aan een online challenge. Nadat hij het etiket van influencer op Instagram kreeg, waar hij meer dan 400.000 volgers heeft, veroorzaakte de jongen opschudding over enkele uitspraken in een Australisch radioprogramma. Larz heeft in feite openlijk en in niet mis te verstane woorden gezegd dat hij geen relatie meer heeft met zijn familie, aangezien zijn familieleden niet zo beroemd zijn als hij. Niet alleen dat: hij vindt het zelfs gênant dat mensen denken dat hij nog steeds contact heeft met familieleden, en wilde zo duidelijk maken dat dat niet zo is.

Toen de presentator hem er naar vroeg, antwoordde de influencer: "Ik praat al lang niet meer met ze, het is echt gênant dat mensen denken dat ik nog steeds met ze praat." Op de vraag met wie hij van plan was om te communiceren, citeerde Larz andere influencers die volgens hem van zijn kaliber zijn en legde uit: "Ik ben gewoon beroemder dan anderen en ik ga niet praten met mensen die dat niet zijn, tenzij ze hetzelfde aantal volgers krijgen als ik."

Advertisement
Larz/Instagram

Larz/Instagram

Larz gaf toe dat hij zijn vijf broers en vier zussen heeft geblokkeerd op alle sociale netwerken waarop ze zich bevinden - Facebook, Snapchat en Instagram - en dat hij niet van plan is een relatie met hen aan te gaan totdat ze net zo populair zijn als hij. Tot die tijd beschouwt hij ze als "irrelevant". "Geen van hen heeft volgers. Als ze volgers hadden of rijk werden, zou ik waarschijnlijk weer met ze praten. Ik heb een carrière. Ik ben beroemd. Dat is wat er gebeurt als je beroemd wordt: je breekt met mensen."

Onder het gejoel van het woedende publiek voegde de jongeman eraan toe: "Ze zijn boos omdat zij ook niet belangrijk zijn, ze kunnen het niet begrijpen." Een houding die zeker niet tot de hele categorie influencers behoort, maar die ongetwijfeld voor heel wat verbijstering zorgt, wat vind jij?

Advertisement