Moeder koopt geen kerstcadeaus voor haar kinderen maar pakt oud speelgoed in: dat zorgt voor ophef - Curioctopus.nl
x
Moeder koopt geen kerstcadeaus voor…
“Neem geen verplichtingen na het werk Dit echtpaar heeft 22 kinderen en geeft elk jaar ongeveer £7.000 uit aan kerstcadeaus

Moeder koopt geen kerstcadeaus voor haar kinderen maar pakt oud speelgoed in: dat zorgt voor ophef

24 December 2021 • Door Janine
2.574
Advertisement

Tegenwoordig moeten moeders grote spaarders zijn. Catherine Lofthouse, moeder van vier kinderen, heeft al haar trucs onthuld om een ​​vrolijk kerstfeest te hebben zonder ook maar een cent uit te geven aan duur nieuw speelgoed. Het is een belangrijke keuze voor de portemonnee van het gezin, maar ook voor minder verspilling en de bescherming van de planeet. In feite bestaan ​​de meeste geschenken die we uitwisselen uit volledig nutteloze voorwerpen.

Vaak worden in de dagen na Kerstmis de vuilnisbakken gevuld met dit speelgoed in een onaangename verspilling. En helaas is zelfs de kerstlunch een reden voor verspilling. Allemaal voorzorgsmaatregelen die elke moeder goed zou moeten opvolgen.

via: The Sun

Catherine Lofthouse, uit Leicestershire in Engeland, is een expert geworden in de kunst van besparen. Om dit te doen, moest ze ook kijken naar de psychologie van haar kinderen. "Ik realiseerde me dat een groot deel van het feest", schreef Catherine, “hem zit in het openen van de pakjes en niet zozeer in het optimaal benutten van het nieuwe speelgoed.” Zo verifieerde ze dat - vooral voor de kleintjes - het plezier van het openen van de verpakkingen hetzelfde is, zelfs als het speelgoed niet nieuw is, maar speelgoed dat een tijd geleden in een hoek is blijven liggen.

"Op die manier kan ik de cadeaus verdubbelen zonder geld uit te geven," legde Catherine uit. “Ik koop gewoon wat nieuw inpakpapier en veel glanzende linten. Het plezier is gegarandeerd!” Deze 40-jarige weigert honderden euro's uit te geven voor gloednieuwe cadeaus, integendeel, ze koopt liever spelletjes op de kraampjes of in liefdadigheidswinkels.

Catherine zegt dat ze "ervan houdt" om haar kinderen te verwennen zonder haar budget of de planeet te verpesten, en is altijd een zuinige consument geweest als het gaat om het kopen van geschenken sinds de geboorte van haar eerste kind in 2012. "Ik geloof in deze methode”, vervolgde ze. Catherine "herontdekt ook het kerstgevoel, dat eenvoudig en vrolijk familieplezier moet zijn, geen verspilling van geld aan nutteloze voorwerpen."

Verspilling met kerst is een veelbesproken onderwerp op het net. Geschat wordt dat ongeveer 5% van het voedsel dat tijdens de feestdagen wordt gekocht, niet wordt geconsumeerd en wordt weggegooid. Voornamelijk groenten en fruit belanden in de vuilnisbak, die tijdens de feestdagen opzij worden geschoven voor meer stevig en complex voedsel, maar ook voor brood, zuivel en vlees. Tijdens deze feestdagen zal er dus een stijging zijn wat betreft voedselverspilling, wat zal leiden tot een toename van de vervuiling (1 ton voedselafval produceert 4,2 ton CO2).

Dit alles moet ons aan het denken zetten om de feestdagen intelligenter en minder consumentistisch door te brengen. Wat vind je van haar “strategie”?

Tags: AbsurdFamilieVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt