Moeder verbiedt grootouders haar zoon te kussen: “Als ze het nog een keer doen, mogen ze hem niet meer knuffelen” - Curioctopus.nl
x
Moeder verbiedt grootouders haar zoon…
Ze geeft haar kleinkinderen dezelfde pyjama voor Kerstmis, maar sluit er één uit: oma bekritiseerd op het web Deze vrouw is 69 jaar oud en kampioen bodybuilding:

Moeder verbiedt grootouders haar zoon te kussen: “Als ze het nog een keer doen, mogen ze hem niet meer knuffelen”

18 December 2021 • Door Janine
2.591
Advertisement

Wat is de grens tussen een rechtvaardige behoefte om je kind te beschermen en overdreven controle over andere mensen, zelfs de meest bekende? Dit is de vraag die spontaan opkomt bij het lezen wat de moeder deed waarover we je gaan vertellen.

Naar eigen zeggen besloot deze nieuwe moeder dat haar ouders - en dus de grootouders van de baby - niet een van de normaalste dingen zouden mogen doen die een familielid zou doen met een nieuwe baby: hem kusjes geven. Precies: als het je absurd lijkt, wacht dan om het te zeggen, want dat is precies wat er in deze context is gebeurd. Zich wendend tot de internetgebruikers, vertelde de moeder alles, wat veel reacties opriep.

via: Mumsnet

"Ik heb mijn ouders gevraagd mijn baby van 5 maanden niet te kussen omdat ze het koortslipvirus zouden kunnen doorgeven." Met deze woorden wendde de nieuwe moeder zich tot Mumsnet om te vertellen wat er in haar familie gebeurt.

"Voor elk bezoek herinner ik mijn ouders eraan om hem niet te kussen, maar meerdere keren “vergaten” ze het en deden het toch - vervolgde de vrouw - ze haten het om verteld te worden wat ze moeten doen en voelen zich gefrustreerd elke keer dat ik hen verbied hem te kussen".

Een frustratie, die van de grootouders, die begrijpelijk is. Stel je voor dat je je kleinkind voor je hebt en hem niet mag knuffelen zoals je zou willen, hem al je genegenheid tonen. De moeder in kwestie was echter onvermurwbaar en vroeg vervolgens de internetgebruikers om een ​​mening. "Ben ik echt onredelijk om te zeggen dat als ze hem opnieuw kussen, ze hem niet meer kunnen knuffelen? - vroeg ze - ik heb het gevoel dat ze me niet serieus nemen".

Krachtige woorden en daden, daarom gemotiveerd door de noodzaak om het kind te beschermen tegen koortslippen, een last die het levenslang met zich mee kan dragen. Zoals vaak gebeurt in soortgelijke gevallen, werd de uitbarsting van de moeder door veel mensen gelezen en becommentarieerd, en veel van de reacties waren niet mals.

Advertisement

"Ik denk dat je een beetje overdreven reageert - merkte een andere moeder op - herpes heeft niets te maken met kussen van grootouders." "Je bent te streng - was een andere opmerking - hoe ga je voorkomen dat hij in de toekomst iets doet als je het er niet mee eens bent?".

Kortom: het verbod van de moeder wordt, in de ogen van iedereen, gezien als een overdreven controlemechanisme, een niet al te gerechtvaardigde inmenging die vermeden had moeten worden. In dit verband hebben velen erop gewezen dat, in het geval van herpes, grootouders het kind sowieso niet zouden moeten kussen, en daarom zouden haar "a priori" zorgen overdreven zijn.

Wat vind jij van de keuze van deze moeder?

Tags: AbsurdFamilieVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt