Hij eet 78 dagen alleen rauw vlees als onderdeel van een experiment

Janine image
door Janine

03 Februari 2022

Hij eet 78 dagen alleen rauw vlees als onderdeel van een experiment
Advertisement

Ieder van ons heeft zijn eigen eetgewoonten, die min of meer gedeeld kunnen worden. Er zijn mensen die bijzondere aandacht besteden aan hun dieet, proberen alle voedingsmiddelen in evenwicht te houden en het vermijden om zich van bepaalde voedingsstoffen te onthouden, en mensen die - om ethische redenen of om persoonlijke smaak - ervoor kiezen om de inname van vlees of dierlijke bijproducten te vermijden. Mark Bell is een influencer die een merkwaardig experiment is begonnen: hij besloot 78 dagen alleen rauw vlees te eten, om te zien hoe lang hij weerstand zou kunnen bieden aan een "holbewonersdieet”.

via rawmeatexperiment/Instagram

Advertisement
rawmeatexperiment/Instagram

rawmeatexperiment/Instagram

Mark is een Amerikaanse influencer, die toegaf veel diëten en benaderingen van voedsel te hebben veranderd: 10 jaar lang was hij veganist en gaf hij vlees en alle dierlijke bijproducten op. Vandaag heeft hij er echter voor gekozen om een ​​tegengesteld experiment uit te voeren: alleen rauw vlees eten en zijn maaltijden "verrijken" met rauwe eieren en melk. Kun je je de drastische verandering voorstellen die zijn lichaam heeft doorgemaakt? Het was niet gemakkelijk en Mark zei dat zijn lichaam dagen nodig had om aan dit dieet te wennen. Zijn favoriete maaltijden zijn kipfilet, biefstuk en zwaardvis. Maar gehakt is verreweg zijn favoriete voedsel van dit moment: het is goedkoop en het is gemakkelijk om 500 gram vlees te consumeren dat licht verteerbaar is. "Dankzij de lage kosten is het gemakkelijk om een ​​kilo in ongeveer 4 minuten te consumeren, 800 opneembare calorieën te verzamelen en perfect te verteren."

Advertisement
rawmeatexperiment/Instagram

rawmeatexperiment/Instagram

Mark is zich ervan bewust dat hij deze levensstijl niet lang kan volhouden: ondanks dat hij zijn followers heeft geantwoord dat hij deze eetstijl leuk vindt en geen drastische verandering waarneemt, weet hij dat, omdat hij alleen en altijd rauw vlees eet, zichzelf daarom de voedingsstoffen van fruit, groenten en granen ontneemt, die belangrijke langetermijneffecten op zijn lichaam kunnen hebben. Gekookt vlees is natuurlijk beter dan rauw vlees, maar het experiment is tot een einde gekomen. Wat begreep hij van dit merkwaardige experiment? Welke conclusies heeft hij getrokken over het dieet van de holbewoner?

Deskundigen twijfelen er niet aan: zo'n dieet is niet gezond, omdat rauw vlees schadelijke bacteriën kan bevatten - waaronder bijvoorbeeld Salmonella dat voedselvergiftiging kan veroorzaken".

Advertisement