Schoonmoeder bekritiseert de naam die de ouders aan haar kleindochter willen geven: "kies er een die ik mooi vind"

Janine image
door Janine

12 Februari 2022

Schoonmoeder bekritiseert de naam die de ouders aan haar kleindochter willen geven: "kies er een die ik mooi vind"
Advertisement

Steek je hand op als je denkt dat de relatie tussen schoonmoeder en schoondochter altijd een gemakkelijke en ongecompliceerde is. Het is natuurlijk niet altijd zo vanzelfsprekend dat deze twee figuren met elkaar in conflict komen, maar laten we eerlijk zijn: wanneer ze samen worden genoemd, stellen we ons meteen familieconflicten, ruzies, pesten, grappen enzovoort voor.

De zoveelste demonstratie? Het komt uit het verhaal dat we je gaan vertellen, een episode die de schoondochter in kwestie heeft besloten om openbaar te maken op Reddit, wat een lange reeks opmerkingen en reacties opriep en veel mensen aan het denken heeft gezet. Het kiezen van de naam voor een kind dat op komst is, lijkt een eenvoudige onderneming, waarbij alleen de vader en de moeder betrokken zouden moeten zijn, maar in dit geval was dat helemaal niet zo, juist vanwege een schoonmoeder die als te opdringerig wordt beschouwd. Dit is wat er is gebeurd.

via Agressive_Princess/reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Tussen de vrouw en de schoonmoeder, de protagonisten van het verhaal, is de relatie nooit al te best geweest. Maar toen het ging over de naam die het kind zou krijgen dat de 27-jarige in haar baarmoeder draagt, barstte de onvrede los.

"We hebben de naam voor ons kleine meisje nog niet gekozen - schreef de auteur van het bericht op Reddit - maar ik heb al wel beslist (en mijn man steunt me) om haar als tweede naam die van een zeer dierbare vriendin van mij te geven, die een paar jaar geleden is overleden, van wie ik heel veel hield".

"Toen mijn lieve schoonmoeder ons een weekend kwam bezoeken - vervolgde de toekomstige moeder - besteedde ze tijdens het hele bezoek geen aandacht aan mij. Het enige wat ze doet is praten over mijn man die vader zal worden en dat zij grootmoeder zal worden, negerend dat ik haar kleindochter letterlijk in mijn baarmoeder draag".

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Een houding die zeker geen goede basis vormde voor wat er zou gebeuren. Wanneer er onvrede is, kan het elk moment exploderen, en dat is precies wat er gebeurde. Toen de schoonmoeder haar zoon vroeg welke naam hij het kleine meisje wilde geven, kon de vrouw er niet meer tegen.

"Ik ben het zat dat je je blijft gedragen alsof mijn man degene is die je kleindochter in zijn baarmoeder draagt ​​- riep ze uit - we hebben nog niet besloten, maar haar middelste naam zal Genesis zijn, ter ere van een van mijn beste vriendinnen die er niet meer is. Als u suggesties heeft, horen we die graag." Op dat moment stortte de schoonmoeder zich in een uitbarsting naar de schoondochter toe, waarbij ze haar sterk toesprak, haar beledigde, beweerde dat de naam helemaal niet mooi was en haar uiteindelijk vroeg om een ​​andere naam te kiezen dat haar goedkeuring kon wegdragen.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

De vrouw stond in tranen op van tafel en liep weg, en onmiddellijk daarna werd de schoonmoeder door haar zoon naar huis gestuurd. "Ik hoop echt dat mijn dochter niets van die vreselijke vrouw erft", eindigde de aanstaande moeder haar verhaal. Veel van de gebruikers die lazen wat er gebeurde, gaven commentaar, en de meesten van hen kozen de kant van de jonge schoondochter en drongen er bij haar op aan niet toe te geven aan de affaire, of zelfs haar kleindochter niet te laten zien.

Wat denk jij? Heeft een naast familielid het recht om mee te beslissen over de naam van de baby? Wat vind je van zo'n houding?

Advertisement