Man weigert de erfenis met zijn vrouw te delen, maar wordt woedend als zij hetzelfde doet

Janine image
door Janine

02 Maart 2022

Man weigert de erfenis met zijn vrouw te delen, maar wordt woedend als zij hetzelfde doet
Advertisement

De hechte koppels, die erin slagen een gezonde en langdurige band op te bouwen, zijn de koppels die over alles praten en geen geheimen voor elkaar hebben. Ook geld moet een gespreksonderwerp zijn: je moet projecten, financiële gewoonten en - in sommige gevallen - zelfs angsten delen. Maar dat gebeurt niet altijd: geld wordt pas een onderwerp van gesprek als er problemen ontstaan ​​die de relatie in gevaar brengen. Een vrouw op Reddit beschreef precies dit scenario.

via reddit

Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

De vrouw vertelt dat ze getrouwd is en een drieling heeft. Hij wilde dat ze haar baan opzegde om voor de kinderen en het huishouden te zorgen, en aanvankelijk stemde ze ermee in. Maar toen kreeg ze een baan als schoonmaakster aangeboden, en ze accepteerde en zette al het geld dat ze verdiende opzij. Op een dag overleed de vader van haar man en liet hem een erfenis na, die de man weigerde met zijn familie te delen. De vrouw was teleurgesteld, maar accepteerde uiteindelijk de beslissing. Een paar jaar later overleed de grootvader van de vrouw en ook zij kreeg een erfenis en koos - net als haar man jaren eerder - ervoor om dat geld niet te delen, maar het bij haar persoonlijke spaargeld te leggen. “Mijn ouders verdienen goed, dus het bezit van mijn grootvader werd aan mij nagelaten. Ik heb net het geld overgemaakt, de landbouwgrond rond zijn huis verhuurd. Ik heb besloten om zijn huis te houden omdat het dicht bij het huis van mijn ouders ligt. Ik woon er 4 uur vandaan. Ik heb er niet met mijn man over gesproken omdat het "mijn erfenis" was.

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

De echtgenoot reageerde echter niet goed:

“Mijn man kwam naar me toe en vertelde me dat hij wil dat ik een deel van de huurinkomsten van de andere huizen op onze familierekening stort. Hiermee kunnen we meer geld uitgeven aan vermaak. Ik herinnerde hem aan onze afspraken. Samen hebben we geen huur te betalen. Het eindigde in ruzie. Hij zegt dat ik gierig ben voor het niet delen van de inkomsten.”

Praten over geld en gezinsbudgetten is essentieel, maar Reddit-gebruikers legden de aandacht op een even belangrijk aspect: een gezin zijn betekent niet alleen kosten delen, maar ook geld. De man heeft, na zijn gedrag, niet het recht boos te zijn op zijn vrouw. Ben je het ermee eens?

Advertisement