Hij zegt een medisch onderzoek van zijn vrouw af: “je moet me helpen het eten klaar te maken voor mijn vrienden”

Janine image
door Janine

26 Maart 2022

Hij zegt een medisch onderzoek van zijn vrouw af: “je moet me helpen het eten klaar te maken voor mijn vrienden”
Advertisement

Gezondheid mag nooit worden onderschat, zelfs als dagelijkse verplichtingen het schijnbaar onmogelijk maken om voor jezelf te zorgen. Veel mensen verwaarlozen, in een poging om werk en gezinsverplichtingen te combineren, hun eigen welzijn; andere mensen daarentegen worstelen om zichzelf niet te verwaarlozen, maar krijgen niet de nodige steun van hun dierbaren. Een 34-jarige vrouw vertelde over de slechte houding van haar man, die haar medische onderzoek afzegde omdat hij een etentje met vrienden belangrijker vond.

via reddit

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

De vrouw zegt dat ze een thuisblijfmoeder is en beschouwt zichzelf als een zeer gulle gastvrouw. Haar man heeft een zeer drukke baan, maar zij zorgt elke dag voor het huis en de kinderen, zonder een moment pauze. Onlangs begon de vrouw problemen te krijgen met haar zicht: haar ogen waren rood en pijnlijk. Aanvankelijk negeerde ze het probleem, in de hoop dat het vanzelf zou verdwijnen, maar uiteindelijk besloot ze een afspraak te maken met de dokter. Haar echtgenoot deelde haar mee dat hij op de dag van de afspraak enkele vrienden had uitgenodigd voor het diner, en de echtgenoot was niet erg begripvol: "hij zei dat ik een nieuwe afspraak moest maken omdat mijn ogen in orde waren, maar ik zei nee, het is dringend, en hij schudde zwijgend zijn hoofd. Op de dag van de afspraak zag hij me de trap aflopen klaar om naar de dokter te gaan, hij vroeg ​​me waar ik naartoe ging, ik zei hem dat ik naar de dokter ging, maar hij zei dat hij de kliniek al een e-mail had gestuurd om mijn afspraak te annuleren en dat ik de volgende week zou kunnen gaan. Ik keek hem aan en vroeg hem waarom en hij zei dat hij me thuis nodig had om het etentje voor zijn vrienden te kunnen klaarmaken.”

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

De vrouw was begrijpelijkerwijs boos: ze weigerde thuis te blijven om het avondeten klaar te maken en nam contact op met de kliniek voor de afspraak. Haar man zei dat hij zijn vrienden al had uitgenodigd en dat ze hem niet alleen kon laten. Toen zijn vrouw weigerde, vertelde de man haar dat hij erg teleurgesteld was in haar houding, omdat de afspraak van zijn vrouw hem dwong de afspraak met zijn vrienden af ​​te zeggen. Bij deze woorden voelde de vrouw zich schuldig: “Zijn woorden gaven me zo'n afschuwelijk gevoel en ik dacht dat het misschien beter was geweest als ik thuis was gebleven, omdat het niet zo vaak voorkomt dat we een etentje organiseren.” Wat vind jij?

Advertisement