Juwelier vindt verlovingsring uit met ingebouwde GPS: “het is de trouwheidsring"

Janine image
door Janine

18 Maart 2022

Juwelier vindt verlovingsring uit met ingebouwde GPS: “het is de trouwheidsring"
Advertisement

De verlovingsring heeft een enorme symbolische waarde. Het is een oude traditie, die teruggaat tot 1400: in 1477 schonk de aartshertog Maximiliaan van Oostenrijk Maria van Bourgondië een gouden ring met een diamant, als teken van een huwelijksbelofte. De traditie is sindsdien in veel landen gebleven: ook vandaag de dag nog gaan mannen op zoek naar de juiste ring om aan hun vriendin te geven, in de hoop dat wanneer haar wordt gevraagd "wil je met me trouwen?", de vrouw ja zal zeggen. Een Britse juwelier wilde juist vanwege deze traditie een moderne en technologische ring creëren.

via Daily Mail

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Steve Bennett is een juwelier die een bedrijf heeft opgericht, genaamd Gemporia. Een van zijn laatste creaties zorgde echter voor veel discussie: de man creëerde een verlovingsring met een GPS precies onder de diamant van de ring. Het doel van de juwelier was zeker lovenswaardig: Steve wilde voorkomen dat alle vrouwen de ring zouden kwijtraken, en wilde hen daarom de mogelijkheid geven om de ring op te sporen als ze deze zouden verliezen. Maar deze functie werd overschaduwd, omdat zowel de juwelier als de klanten het nut van GPS inzagen: het had hen in staat kunnen stellen hun vriendinnen te "volgen" en hun loyaliteit te testen. De ring zal in feite worden omgedoopt tot de “trouwheidsring”.

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Zijn de vriendinnen die het dragen op de hoogte van deze verborgen functie? Waarschijnlijk niet, want de kleine GPS-tracker is zorgvuldig verborgen en we betwijfelen of de mannen die hem zullen kopen er belang bij zullen hebben om deze functie aan hun vriendinnen te laten weten. Mensen hebben de creatie niet met veel enthousiasme verwelkomd: hoewel er mannen zijn die van plan zijn om het te kopen om de loyaliteit van hun vriendinnen te controleren, beschouwen andere mensen het als een slinkse uitvinding die de privacy van anderen schendt. Steve verzekert ons echter dat de voordelen opwegen tegen de nadelen.

De juwelier zei: “Het idee kwam bij me op toen ik nadacht over hoe ik de sieraden veilig kon bewaren. Onze collecties bevatten enkele waardevolle stukken en sommige aanvullende verzekeringen zijn natuurlijk altijd welkom. De belangrijkste factor was echter het getuige zijn van de pijn van mensen die hun sieraden zijn kwijtgeraakt of zijn gestolen. In veel gevallen is de emotionele waarde van kostbare stukken veel groter dan elke geldwaarde en ik wilde er alles aan doen om dit te voorkomen. Nadat we met onze klanten hadden gesproken, zagen we echter dat er belangstelling voor was, wat leidde tot het idee van een traceerbare ring voor stellen. We weten dat de trouwheidsring niet voor iedereen zal zijn, maar we zijn er nog steeds erg enthousiast over."

Wat vind jij van deze uitvinding?

Advertisement