Hij komt terug van zijn werk en maakt midden in de nacht woedend zijn vrouw wakker: "Je moet mijn avondeten opwarmen!"

Janine image
door Janine

28 Maart 2022

Hij komt terug van zijn werk en maakt midden in de nacht woedend zijn vrouw wakker: "Je moet mijn avondeten opwarmen!"
Advertisement

Bepaalde episodes die in het gezin voorkomen, kunnen ons zelfs mensen waarvan we dachten dat we ze al heel lang goed kenden in een nieuw en ander licht laten zien. Zelfs als het een beetje overdreven lijkt, is dat echt zo, en verhalen zoals degene die we je gaan vertellen laten ons zien dat, zelfs in een relatie, niet alles altijd als vanzelfsprekend wordt beschouwd.

De vrouw die op Reddit besloot om een ​​episode die thuis met haar man plaatsvond met iedereen te delen, weet er alles van, met enorme woede en teleurstelling. Een gedrag dat ze gewoon niet kon accepteren, dat van haar echtgenoot, een man die er klaarblijkelijk van overtuigd is dat zijn vrouw verantwoordelijk is voor het huishouden en alles voor hem doet, alsof alles als vanzelfsprekend wordt beschouwd. Hiervan overtuigd, bleek hij nogal respectloos, ondanks het feit dat de vrouw zichzelf voor hem had opgeofferd. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via Reddit

Advertisement
Rubbermaid Products/Flickr - Not the actual photo

Rubbermaid Products/Flickr - Not the actual photo

"Mijn man is ambulancechauffeur, werkt op speciale uren en komt vaak zonder waarschuwing thuis." Zo begint het verhaal van de vrouw die op Reddit bekend is onder de naam @throwawaySarah7, die allereerst haar gezins- en thuiscontext wilde beschrijven. "Hij verwacht dat het avondeten of de lunch altijd klaar staat als hij thuiskomt, of ik nu slaap of iets met onze zoon te doen heb. Het is vermoeiend, maar ik doe het omdat ik weet hoe zwaar zijn werk is.”

Afgezien van het zware werk, zijn er grenzen die, in een paar en in een relatie zoals een huwelijk, altijd moeten worden gerespecteerd. In dit geval zijn ze echter omzeild. "Mijn moeder - vervolgde de vrouw - stelde voor dat ik de maaltijden bereid, zodat mijn man ze alleen nog hoeft op te warmen als hij thuiskomt. Het leek me een goed idee en ik heb twee dagen gekookt en daarna alles in de koelkast gezet. Mijn man leek het ermee eens te zijn en ik voelde me opgelucht.”

Jammer dat het, ondanks een eerste moment van rust, daarna een andere wending nam, en zeker niet aangenaam voor de vrouw. "Gisteravond kwam hij laat thuis - vervolgt het verhaal van de vrouw - ik sliep nadat ik de baby in slaap had gebracht. Ik werd wakker terwijl hij me schreeuwend riep vanuit de woonkamer. Ik vroeg hem wat er was gebeurd en hij antwoordde dat hij honger had en wilde eten. Ik zei dat het in de koelkast stond en dat hij het moest opwarmen en dat hij me niet had moeten wekken, maar hij hield vol dat ik het voor hem had moeten opwarmen.”

 

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Een op zijn zachtst gezegd overdreven en oneerlijke reactie, die van de man, die volhield dat het, terwijl hij lange en vermoeiende diensten draaide, onmogelijk was dat hij thuis ook zijn avondeten moest opwarmen. "Je bent hier al dus jij kunt het voor mij doen", zei hij tegen zijn vrouw, en op dat moment veranderde de discussie in een ruzie. Alsof dat nog niet genoeg was, zei de vrouw dat een uur later "hij weer tegen me begon te schreeuwen en me vertelde dat ik hem bijna flauw had laten vallen van de honger door zijn avondeten niet op te warmen”.

Alles wat zijn vrouw zei was zinloos, die de absurditeit van zijn gedrag en het feit dat hij zijn maaltijden heel goed zelf had kunnen opwarmen benadrukte. De man beschuldigde haar ervan "verantwoordelijk" te zijn voor zijn honger, en de ruzie duurde nog enige tijd voort. Het was toen dat de vrouw besloot alles op Reddit te vertellen en gebruikers om een ​​mening te vragen. “Heb ik echt fout gehandeld om zijn avondeten niet op te warmen?” was haar vraag, waarop veel gebruikers absoluut negatieve antwoorden hebben gegeven.

"Je moet hem verlaten, hij heeft geen respect voor je", schreef een gebruiker; "je bent zijn vrouw, niet zijn serveerster” was een andere opmerking; "Hij heeft zich onaanvaardbaar gedragen, heeft geen respect voor je en is compleet egoïstisch", luidt een andere opmerking onder het gepubliceerde verhaal op Reddit. Kortom: een verhaal dat voor heel wat ophef heeft gezorgd, en dat helaas veel zegt over de houding van sommige mensen.

Wat vind jij? Hoe zou jij gereageerd hebben in de plaats van de vrouw?

 

Advertisement