Ze wordt niet uitgenodigd bij etentjes van de familie van haar man: om wraak te nemen presenteert ze zichzelf “als verrassing"

Janine image
door Janine

08 April 2022

Ze wordt niet uitgenodigd bij etentjes van de familie van haar man: om wraak te nemen presenteert ze zichzelf “als verrassing"
Advertisement

Familierelaties zijn niet altijd eenvoudig, en zelfs het onderhouden van relaties met de familie van oorsprong kan een moeilijke taak worden. Een vrouw vroeg de community op Reddit om advies: nadat ze niet door haar man was uitgenodigd voor een diner met zijn familie, koos de vrouw ervoor om in hetzelfde restaurant te verschijnen en zo voor een soort onverwachte verrassing te zorgen. Was het verkeerd om zich zo te gedragen? Had ze de keuze van haar man moeten respecteren of had hij zijn vrouw moeten uitnodigen voor een etentje met zijn familie? Laten we eerst eens kijken wat er is gebeurd voordat we onze mening geven.

via reddit

Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

De vrouw is 32 jaar oud en 3 jaar getrouwd met haar man. De ouders van haar man en zijn twee broers - met hun respectievelijke partners - hebben de traditie om één keer per maand uit eten te gaan. Vreemd genoeg wordt de vrouw niet altijd uitgenodigd; terwijl de vriendin van de broer van haar man de maandelijkse afspraak niet mist. Op een dag vertelde haar man haar dat hij naar het familiediner zou gaan. Ze sprak de wens uit om aan het etentje deel te nemen, maar hij zei dat het beter was om dat niet te doen, en toen kregen ze ruzie.

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Bij het volgende diner, waar de vrouw niet was uitgenodigd, kon ze haar woede niet bedwingen: “Die dag heb ik gebeld en een reservering gemaakt in het restaurant waar ze naartoe zouden gaan. Mijn man liet me thuis, niet wetende van mijn reservering, en ik vertrok 15 minuten na hem. Ik ging aan een tafel zitten waar ik zijn familie niet kon zien. Ik stond op alsof ik naar het toilet ging en liep langs hen heen. Ze waren er allemaal en mijn man keek geschrokken en vroeg wat ik daar aan het doen was. Ik vertelde hem dat ik zin in biefstuk had, dus kwam ik er een in het restaurant eten.” De vrouw “verraste” de familie, en haar schoonmoeder vertelde haar dat ze erg onbeleefd was om het familiediner te onderbreken. Maar de vrouw antwoordde dat ze zich niet bij hen wilde voegen: ze ging gewoon naar het toilet en ging toen naar haar tafel. Toen haar man naar huis terugkeerde, bekritiseerde hij zijn vrouw voor haar actie en beschuldigde haar ervan zich te hebben misdragen; zijn vrouw daarentegen stelt dat het niet uitnodigen voor het familiediner ook een gebrek aan respect is. Wie heeft er gelijk?

Advertisement