"Mijn schoonmoeder denkt dat ik mijn man heb bedrogen omdat onze dochter blauwe ogen heeft"

Janine image
door Janine

19 April 2022

"Mijn schoonmoeder denkt dat ik mijn man heb bedrogen omdat onze dochter blauwe ogen heeft"
Advertisement

Lijkt het meer op papa of op mama? Op opa of misschien op de tante? Wanneer er een baby in de familie wordt geboren, zijn dit soort vragen simpelweg aan de orde van de dag van familieleden of vrienden. En laten we eerlijk zijn, ze kunnen nieuwe ouders soms ook irriteren. Dit zijn echter volkomen normale aspecten van het gezinsleven.

Minder normaal is natuurlijk om “ongemakkelijke” veronderstellingen te maken, zoals die waarin de schoonmoeder van ons verhaal de hoofdrolspeelster was. Het is bekend dat de relatie tussen schoonmoeder en schoondochter niet altijd even stabiel is, maar in dit geval moet worden gezegd dat de moeder van de echtgenoot het nogal bont heeft gemaakt. Toen de tweede dochter van het paar werd geboren, was er iets dat onmiddellijk de aandacht - en verbijstering - van de schoonmoeder trok. Wat? De ogen van het kleine meisje, die blauw van kleur waren. Geen van beide ouders heeft ze, en dat zorgde voor de beschuldiging tegen de schoondochter: verraad!

via Reddit

Advertisement
Piqsels - Not the actual photo

Piqsels - Not the actual photo

"Mijn schoonmoeder drong er bij mijn man op aan dat ze alleen met hem wilde praten - is te lezen in het verhaal dat de schoondochter op Reddit heeft gedeeld - wanneer dit gebeurt, probeert ze altijd dingen voor ons te plannen, en ik heb geprobeerd om deze ontmoetingen meer dan eens te vermijden. In dit geval legde ze uit waarom ze hem apart moest zien. Het is omdat onze dochter blauwe ogen heeft."

Als je je afvraagt ​​​​wat de kleur van de ogen van het kind ermee te maken heeft, onthult de auteur van de post het ons in de volgende regels. "Mijn man en ik hebben allebei bruin-groene ogen - schrijft ze - mijn vader heeft blauwe ogen, dus ik ben drager van het gen, maar niemand in de familie van mijn man heeft blauwe ogen, dus volgens mijn schoonmoeder heb ik hem bedrogen”.

Het is bovendien algemeen bekend dat sommige esthetische eigenschappen die niet dominant of zichtbaar zijn bij de ouders, dat wel kunnen zijn bij de kinderen. En onder hen zijn oogkleur en haarkleur. Bovendien kan de oogkleur van kinderen in de eerste paar maanden of jaren van hun leven veranderen. Voor deze achterdochtige schoonmoeder zou het daarom voldoende zijn geweest om dit alles te overwegen alvorens haar schoondochter van verraad te beschuldigen. Niet tevreden met de "eenvoudige" beschuldiging, deed ze echter nog meer.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"In plaats van over deze dingen na te denken - schreef de schoondochter - bestelde mijn schoonmoeder een vaderschapstest om aan mijn man te geven. Wat een lief mens!", zegt de vrouw ironisch. "Dit was echt het toppunt van al haar negatieve houdingen."

Hoe reageerden mensen toen ze dit verhaal lazen? Opmerkingen en oordelen ontbraken niet onder gebruikers. Onder de algemene verbijstering waren er die het gedrag van de schoonmoeder bestempelden als "waanzinnig", en degenen die eraan toevoegden dat "ze vasthoudt aan elk excuus om haar zoon terug te krijgen".

Wat denk jij?

Advertisement