85-jarige vrouw draagt ​​brief op aan jongeren: "Zou ik mijn leven overdoen zonder kinderen? 100% ja"

Janine

05 November 2022

85-jarige vrouw draagt ​​brief op aan jongeren:
Advertisement

Wanneer iemand verklaart geen kinderen te willen, noch in het heden noch in de toekomst, is het gebruikelijk om met verbazing en terughoudendheid te reageren, vooral als het een vrouw is die het zegt. Ondanks de grote vrijheid die we tegenwoordig hebben om te beslissen wat we willen in ons leven, heeft de heersende cultuur de neiging om die van het gezin te beschouwen als een droom die iedereen heeft, vooral vrouwen. Om nog maar te zwijgen van de ouders en hun teleurgestelde uitdrukkingen in het bijzijn van een zoon die hen vertelt dat ze nooit grootouders zullen worden. En dus is het normaal om antwoorden te horen als "Als je oud bent, zul je alleen zijn” en "je zult zien dat je spijt krijgt van deze keuze".

Misschien is dat de reden waarom een ​​vrouw besloot haar verhaal te vertellen in een brief aan jongeren die op het Reddit-forum werd gedeeld. Laten we samen haar woorden lezen.

via News.com

Advertisement

Pexels - not the actual photo

"Ik vraag me af of ik de oudste persoon ben die op dit forum post" is de eerste zin van een brief geschreven door een 85-jarige vrouw op een Reddit-groep gewijd aan het leven zonder kinderen. Een jonge vrouw vertelde haar over dit forum en ze bekeek het een paar weken voordat ze besloot haar zegje te doen en de keuze goed te keuren van jonge mensen die vastbesloten waren geen gezin te stichten.

De vrouw zegt al 50 jaar getrouwd te zijn en noch zij, noch haar man hebben ooit kinderen gewild. Om onaangename gevolgen in de relatie met familie en vrienden te vermijden, vertelden ze dat ze ze niet konden krijgen, maar geen van beiden heeft ooit spijt gehad van de keuze. "Onze 50 jaar samen waren in een notendop perfect. Een goede baan, geen zorgen over geld, we hadden onze interesses en hobby's. We hadden veel vrienden", zegt ze, eraan toevoegend dat als ze terug kon, ze hetzelfde leven zou leiden. Hoewel ze haar man erg mist, zegt ze nog steeds een gelukkig leven te hebben, veel hobby's te hebben en een nieuwe partner te hebben.

Pexels - not the actual photo

"Mijn leven is nooit bepaald door kinderen", legt ze uit, terwijl ze zegt dat haar leven altijd vol hobby's en een sterk netwerk van vrienden is geweest, inclusief mensen met kinderen en kleinkinderen die niet veel gelukkiger lijken dan zij. Vooral omdat kinderen, eenmaal volwassen, vaak niet genoeg tijd met hun ouders doorbrengen. En hoe zit het met ouderdom in eenzaamheid, zonder dat iemand voor haar kan zorgen? Ook dat is geen probleem voor deze vrouw, die nu "een privé-appartement" heeft in een bejaardentehuis en waar ze zich gewaardeerd en verwend voelt door vrienden en personeel.

Een echt winnende keuze om geen kinderen te hebben voor deze vrouw. Wat denk jij?

Advertisement