Zoon zegt sollicitatiegesprek moeder af, ze stuurt hem het huis uit: “Deed ik er verkeerd aan?”

door Janine

24 November 2022

Zoon zegt sollicitatiegesprek moeder af, ze stuurt hem het huis uit: “Deed ik er verkeerd aan?”
Advertisement

Het geluk van je kinderen is voor elke zichzelf respecterende ouder een absolute prioriteit: voor hen ben je bereid om offers te brengen, hard te werken en jezelf het overbodige te ontzeggen, als dit nuttig kan zijn voor hun welzijn. De behoeften en wensen van een ouder zijn echter ook belangrijk en vooral als kinderen volwassen worden, is het tijd om ook aan zichzelf en de eigen toekomst te denken. Een vrouw luchtte haar hart op Reddit en zei dat ze haar 20-jarige zoon het huis uit had gestuurd nadat ze iets had ontdekt dat haar diep teleurstelde. Laten we uitzoeken wat er is gebeurd.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

"Luister alsjeblieft naar me" begon de vrouw in haar lange bericht. "Ik ben een alleenstaande moeder en heb een 20-jarige zoon, Chris, die studeert voor ingenieur aan de universiteit. Alleenstaande moeder zijn op jonge leeftijd was niet gemakkelijk voor mij, maar ondanks alles heb ik er altijd voor gezorgd om mijn zoon het leven te geven dat hij verdient, hij was en is mijn alles." De gebruiker legde uit dat ze in de loop der jaren verschillende baantjes heeft gehad en dat ze na jarenlang huren een huis heeft weten te kopen. Maar wat haar het meest trots maakt, is dat ze Chris de kans heeft gegeven op een geweldige opleiding.

"Hij is onlangs weer bij mij ingetrokken omdat hij de huur niet meer kon betalen. Hij sprak met me over het verkopen van mijn huis en het kopen van een huis in de stad waar hij studeert, zodat hij de huur niet meer hoeft te betalen. Volgens hem kan ik maar beter verhuizen." De vrouw wees het voorstel van haar zoon echter af en noemde een reeks redenen: "Ik ben hier opgegroeid, mijn oude vrienden wonen hier, de stad waar Chris studeert is duur, en dit huis betekent veel voor mij, het vertegenwoordigt mijn harde werk."

Chris vatte de weigering echter helemaal niet goed op, werd boos en probeerde haar ervan te overtuigen van gedachten te veranderen. Tot de vrouw hem in de daaropvolgende dagen vertelde dat ze een potentiële baan in een bedrijf had gevonden: een geweldige kans waar ze al maanden naar op zoek was. Op dat moment dacht de jongen ten onrechte dat de onwil van zijn moeder om te verhuizen verband hield met de nieuwe baan. Dus besloot hij actie te ondernemen om het obstakel weg te nemen.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

"Ik kwam erachter dat hij contact had opgenomen met het bedrijf en mijn sollicitatiegesprek had geannuleerd en vervolgens mijn e-mail had verwijderd. De avond ervoor had hij me gevraagd mijn computer te gebruiken om de website van zijn universiteit te bekijken en ik geloofde hem. De volgende ochtend ontdekte ik dat iemand mijn gesprek had geannuleerd en ik confronteerde hem ermee. Eerst ontkende hij, daarna zei hij dat de functie hoe dan ook nog niet van mij was en dat ik een betere baan zou vinden in de nieuwe stad.”

Niet alleen dat: de jongeman voegde eraan toe dat hij een potentiële koper voor het huis had gevonden, wat de vrouw nog bozer maakte. Op dat moment brak er een ruzie uit tussen de twee: "Ik schreeuwde tegen hem en maakte ruzie met hem door hem te vertellen dat hij volwassen is en dat hij moet weten hoe hij met zijn problemen moet omgaan. Ik zei hem dat hij een baan moest zoeken en niet moest verwachten dat ik mijn leven voor hem overhoop zou halen. Hij schreeuwde terug dat ik egoïstisch ben en uiteindelijk heb ik hem het huis uit gestuurd.”

Op dat punt zou Chris hebben besloten zich tot zijn tante te wenden, die zijn kant zou hebben gekozen en haar zus ervan zou hebben beschuldigd oneerlijk en wreed te zijn jegens haar zoon. Aan welke kant sta jij?

Advertisement