Vader vergeet de luier van zijn dochter te verschonen om videogames te spelen

Janine image
door Janine

19 December 2022

Vader vergeet de luier van zijn dochter te verschonen om videogames te spelen
Advertisement

Wanneer je ervoor kiest een gezin te stichten, moet je niet alleen bereid zijn om te genieten van de voordelen die het huwelijksleven en het ouderschap te bieden hebben, maar ook om de nodige verantwoordelijkheden op je te nemen om ervoor te zorgen dat er orde en harmonie in huis heersen en dat de kinderen zo gelukkig mogelijk opgroeien. Als het gezin vaak briljant wordt beheerd in een prachtig spel van evenwicht tussen het werk van beide echtgenoten, de verplichtingen in het privé-leven en de steeds veranderende behoeften van de kinderen, kan het toch gebeuren dat iemand binnen het paar niet meewerkt en aan de andere ouder alle lasten van de rol overlaat. In deze gevallen liggen de discussies altijd om de hoek, evenals de nervositeit die zich bij beiden steeds meer ophoopt.

Er zijn veel voorbeelden van lusteloze ouders, vandaag vertellen we je over een gedeeld verhaal van een teleurgestelde vrouw op het sociale netwerk Reddit.

via Reddit

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Een 35-jarige verpleegster uitte haar teleurstelling op het sociale netwerk Reddit na alweer een episode waarin haar man werd afgeleid van zijn ouderschapstaken. De vrouw werkt in ploegendiensten en heeft het erg druk met haar werk, dus heeft ze de zorg voor haar dochters, een 6-jarig meisje en een 6 maanden oude baby, altijd verdeeld met haar man, die nachtdiensten draait en maar 3 nachten per week werkt.

In haar Reddit-bericht uit de vrouw haar woede omdat haar man onlangs een videogameconsole van de nieuwste generatie heeft gekocht en sindsdien een zeer onregelmatige levensstijl heeft aangenomen: “Hij komt thuis van zijn dienst en begint te spelen. Hij vergeet de dingen te doen die ik hem vraag te doen door maar een paar uur per week te slapen, maaltijden over te slaan en veel koffie te drinken om wakker te blijven en videogames te spelen", legt de vrouw uit, die hulp zocht bij zijn moeder. Echter, na het verzet van haar man en zijn belofte om mee te werken, begon ze weer op hem te vertrouwen en liet ze hem thuis bij de meisjes om haar 8-urige dienst te gaan doen. Terwijl ze aan het werk was, belde ze hem thuis op en kreeg te horen dat alles in orde was.

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Bij haar terugkeer ontdekte de vrouw echter tot haar ontzetting dat dit helemaal niet het geval was: de wieg van de baby was verplaatst naar de woonkamer, waar haar man videogames speelde, en de baby huilde. "Ze blijft maar huilen, ik weet niet wat er aan de hand is," vertelde haar man haar, net voordat ze zich realiseerde dat de laatste luierverschoning van de baby door haarzelf was gedaan voordat ze naar haar werk ging.

Niet alleen dat: in de keuken was het een rommeltje. De geschokte vrouw begon te schreeuwen en beschuldigde hem van nalatigheid en onachtzaamheid. De man, beledigd, beschuldigde haar van een overdreven reactie en vertrok. Maar dat is nog niet alles. "Zijn moeder belde me en zei dat mijn man 's nachts opblijft om de kost voor zijn kinderen te verdienen en dat ik hem onder druk zette om hem meer te laten doen dan hij aankan", vervolgt de moeder. "Ik probeerde het uit te leggen, maar ze bleef maar uithalen en noemde me controlerend en zei dat ik misschien belast was met mijn werk, en ik het op hem afreageer”.

De reactie van de gebruikers van het sociale netwerk was unaniem en duidelijk, die haar uitnodigden om haar keuzes als stel te herzien. Vind je dat ze gelijk hebben?

Advertisement