Ze kiest ervoor om een ​​vrouw uit de jaren ’50 te zijn: "Mijn rol is schoonmaken, koken en voor de kinderen zorgen"

Janine

21 Januari 2023

Ze kiest ervoor om een ​​vrouw uit de jaren ’50 te zijn:
Advertisement

In de loop van de tijd is de samenleving compleet veranderd en daarmee ook de rol van individuen. Vroeger was er een duidelijke functieverdeling binnen een gezin, het was duidelijk wat de taken van de vrouw en die van de man waren. In de hedendaagse wereld is het daarentegen mogelijk geworden om een ​​tendens tot uitwisselbaarheid van rollen te bewerkstelligen, er zijn geen taken meer verdeeld tussen mannen en vrouwen, maar er is een constante ondersteuning. Precies in dit scenario past echter de beweging, aangeduid als "traditionele echtgenotes” (term afgeleid van het Engelse 'tradwife'), volgens welke het de taak van de echtgenotes is om voor het huis en de kinderen te zorgen, terwijl de echtgenoot zich bezighoudt met het economische aspect.

De hoofdpersoon van het verhaal dat we gaan vertellen is een van de emblemen van deze beweging geworden, laten we eens kijken wat het precies is.

via New York Post

Advertisement

lex.delarosa/Instagram

Haar naam is Alexia Delarosa, een 29-jarige moeder uit San Diego, en ze besloot zich aan te sluiten bij de “tradwife”-beweging en te leven alsof ze een vrouw uit de jaren ’50 was. Om deze reden stopte ze met haar kantoorbaan en werd ze huisvrouw. Als haar man aan het werk is, ruimt ze het huis op, kookt ze en zorgt ze voor haar twee kinderen. Deze keuze van haar staat in contrast met hoe ze was opgevoed, omdat haar moeder werkte en vaak weg was. Ze kwam op het idee toen ze een film zag waarin vrouwen thuis bleven om te koken en schoon te maken voor hun partners. Toen kwam het idee bij haar op: "Waarom zou ik niet hetzelfde doen voor mijn gezin, het is zo'n romantische instelling."

"Mijn moeder - legde Alexia uit - werkte en was vaak weg van huis. Ik heb altijd al een meer traditioneel model voor mijn gezin gewild. Ik hield van het idee van een gezinsleven in de stijl van de jaren ’50, waar de vrouw thuis blijft om voor haar partner en kinderen te zorgen. Terwijl het de rol van de man is om fulltime te werken."

lex.delarosa/Instagram

Toen Alexia haar man Matthew ontmoette, wilde ze meteen weten wat voor soort gezin hij wilde, maar vooral dat het in overeenstemming was met haar idee. Hij zou puur aan het economische aspect moeten denken, terwijl zij voor het huis en hun toekomstige leven zou hebben gezorgd. "Ik had een baan die ik kon doen zonder het huis te verlaten, maar toen ons tweede kind werd geboren, besloten we dat ik mijn baan zou opzeggen en voor onze twee kinderen zou gaan zorgen."

Zou je zo'n leven accepteren of denk je dat de samenleving inmiddels compleet veranderd is?

Advertisement